istiridye mantar tohumu - Genel Bakış
istiridye mantar tohumu - Genel Bakış
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, azık kıymeti faziletli bir gıda maddesi elde etmenin kenarı sıra şatır bir uğraşı olarak da değerlendirilebilir.
Kaynatılan tahılları cam kavanozlara veya plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın veya torbaları yoğunca demetlayın.
İstiridye mantarı duyurmak ciğerin tohumlar, alelumum mantar yetiştirme kitleri veya özel olarak hazırlanmış substratlar üzerinde çoğşeşlır. İşte kadem aşama istiridye mantarı tohumlarını kesinlikle ekileceğiniz:
İstiridye mantarı tohumunun tasarrufı ve katkısızladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem de dirlik açısından dikkate eder özellikler taşımaktadır.
Fakat son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği sektörü ile beraber mantar tohumu satış bölgeleri skorsı artmıştır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile mualla rakamlarda kulaklıç sağlama fırsatı sizi bekliyor. Detaylı haber kucakin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi sarrafiyetan sonra okumanız salık ederiz.
Hatta tohum şu demek oluyor ki misel hazırlık firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu mevzuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize etmek sinein sıcak kez içinde ortalama bir zaman bekletin.
· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları ekseriyetle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. üste, kucakı perişanlık bir yerde tutun.
· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı yetirmek derunin kullanacağınız bir konteyner more info veya torba.
· İzmir sarmaşığı tohumları genellikle ilkbahar yahut sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde ülke sıcaklığı şayeste olacaktır.
· Toprağı Hazırlayın: Saksıyı veya bostan düzlükını hazırlayarak bol drenajlı toprağı teşrinievvel karınin akla yatkın hale getirin.
İster evde hobi ammaçlı ister ticari amaçla olsun mantar yetiştiriciliği ciğerin en önemli mevzuların başlangıcında mantar miseli gelir. Sitemize bile gelen sorular ortada istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından bayağıya selim kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Ekseriyetle ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.